MİSAFİRİMİZ VAR

Sene başında yapılan toplantı neticesinde okulumuzda LGS koordinatörü seçilmiş olup yapılacak faaliyetlerin planlanması sağlanmıştır.Rehberlik öğretmenimiz Buket GÜNEŞ tarafından rehberlik ve kariyer planlama ile ilgili içerik be uygulamalar yapılmıştır.Bu kapsamda mezun öğrencilerimiz davet edilmiş ve 8.sınıflarımıza ve 7.sınıflarımıza tecrübelerini ve ortaöğretimin nasıl işlediği hakkında bilgiler vermişlerdir.

20-06-202223-03-2022

30-05-202330-05-202330-05-202330-05-2023

Planlanan faaliyetler:

1.      Mezun öğrenciler LGS sınavının içeriğine yönelik seminer yapmışlardır.

2.      Mezun öğrencilerimiz sınava yeni hazırlanan öğrencilerimizin sınav sürecinde yaşadıkları kaygıya yönelik nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini dile getirdiler.

3.      LGS’ ye hazırlanan öğrencilerimiz mezun öğrencilerimize sınavla ilgili sorular yönelterek nasıl bir plan dahilinde ilerlemeleri gerektiğini kavramışlardır.

4.      Mezun öğrencilerimiz sınava hazırlanan öğrencilerimize kendi bulundukları okulların hem fiziki hem de akademik durumlarını anlatarak tercih sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

5.      LGS sürecinde kaygının olabileceğini ama bunu dengelemenin gerekliliğinden bahsettiler.

6.      Son olarak öğrencilerin öğretmen veli iletişiminin süreçte önemli bir yer tuttuğunu bu yüzden öğrencilerin öğretmen ve kendi velileri arasındaki koordinasyonu sağlamaları gerektiği söylenmiştir.

Yayın: 30.05.2023 - Güncelleme: 30.05.2023 11:08 - Görüntülenme: 41